Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی گفت: خیلی ها معتقدند در بافت تاریخی شیراز خانه های بیشتری خراب می شود اما تا گزارش رسمی منتشر نشود هیچ چیز قابل اعتنا نیست، اگر گزارش رسمی منتشر شود حتما با صدای بلند آن را اعلام می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری برنا، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در حاشیه نشست تخصصی مدیران پایگاه های میراث ملی و جهانی با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص حواشی مربوط به بافت تاریخی شیراز گفت:بحث مربوط به بافت شیراز موضوعی نیست که فقط وزارت میراث فرهنگی در مورد آن تصمیم گیر باشد، البته ما به عنوان متولی میراث فرهنگی، هیأتی را مشخص کردیم و ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی نماینده تام الاختیار وزارتخانه در این موضوع است، چون 8 سال رییس میراث فارس بودند و هم شناخت کافی از مجموعه دارند و هم امکانات گسترده‌ای در اختیار پژوهشگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هیات های متعددی از وزارتخانه، از وزارت راه و شهرسازی و دستگاه های دیگر بازدید کردند و ما قرار است جلسه مشترکی را با وزارت راه و شهرسازی در شیراز برگزار کنیم تا گزارش هایی که هر دستگاه دارد در آن جلسه به جمع بندی برسیم.

دارابی ادامه داد: این گزارش ها، کارشناسی است، خیلی ها معتقدند آنجا خانه های بیشتری خراب می شود اما تا گزارش رسمی منتشر نشود هیچ چیز قابل اعتنا نیست، اگر گزارش رسمی منتشر شود حتما با صدای بلند آن را اعلام می‌کنیم. 

وی ادامه داد: البته هیأت مذکور چندبار به شیراز رفته و  جلساتی هم داشته است اما کاری که مشکل ایجاد کرده  اختلاف نظر زیاد بین دیدگاه ما و دستگاه های دیگر است، باید دیدگاه ها به هم نزدیک شود تا این موضوع را مدیریت کنیم .

معاون میراث فرهنگی گفت:دستگاهی معتقد است همه آن بافت باید تخریب شود اما دستگاهی دیگر معتقد است خانه ها تک به تک باید شناسایی و ارزش یابی شود، گپ و فاصله زیادی است و زمان می برد. بخشی از این موضوع هم به بحث های کارشناسی ما در وزارت میراث فرهنگی برمی گردد تا هم بافت تاریخی را محافظت کنیم و هم اگر امکان گره گشایی وجود دارد این کار را انجام دهیم. 

وی درباره خانه هایی که تملک می شوند، گفت: خانه هایی که الان وزارت راه خریداری می‌کند خانه های ثبت شده است نمی شود وسط کار دنبال خانه های ثبت نشده باشیم، به هر صورت منوط به آخرین جمع بندی در یکی دو ماه آینده هستیم که البته اختلاف نظر زیاد است و باید با شورای عالی مطرح شود.

معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه حفظ میراث فرهنگی و مسأله حقوق عامه مردم تکلیفی است که وزارت میراث دارد، گفت: هوشنگ ابتهاج شاعر و غزل سرای بزرگ ایران به رحمت خدا رفته و خانه ایشان ثبت ملی شده، شما اگر بدانید چقدر از ما درخواست شده سایه در خانه خودش دفن شود. از خانواده تا افراد دیگر این درخواست را داشتند، اما قانون تصریح دارد و تکلیفی که داریم با خانواده و افرادی است که پیگیر بودند، گفت و گوی خوبی داشتیم و قرار شد تشییع از خانه تهران انجام شود ولی خاکسپاری در رشت صورت گیرد.

وی درباره استرداد آثار تاریخی با توجه به اینکه در حال حاضر ۱۳ پرونده در دست رسیدگی است، گفت: استرداد آثار تاریخی فرآیند خیلی پیچیده‌ای دارد. برای تعدادی از آنها اقامه دعوا شده و سال گذشته ۲۷ قلم به کشور برگردانده شد و الان پرونده مهم ارواح هخامنشی در اختیار موسسه شیکاگو را داریم. 

وی گفت: بالاخره با کشوری طرف هستیم که با اندک بهانه هایی موضوع را گره می زنند و مشکلاتی را ایجاد می کنند، بنا بوده این الواح چندماه قبل به ایران تحویل شود، اوفک هنوز اجازه نداده و محدودیت های برای این موضوع ایجاد می کنند. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث معاون میراث فرهنگی گزارش رسمی منتشر بافت تاریخی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۷۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه چند سالی می‌شود موضوع ثبت جهانی محور ساسانی در دستورکار مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه قرار گرفته و چند باری هم وعده‌هایی برای تدوین پرونده آن با اعلام یک بازه زمانی مشخص داده شده، اما آنگونه که پیداست هنوز قدمی جدی برای آن برداشته نشده است. 

به گزاش ایسنا، چندسال پیش زمانی که منظر فرهنگی تاریخی اورامانات به ثبت جهانی رسید و کرمانشاه برای اولین بار توانست دو اثر ثبت جهانی شده داشته باشد، مسئولان میراث فرهنگی استان در بوق و کرنا کردند که می خواهند دو پرونده دیگر را از استان برای ثبت جهانی شدن آماده کنند. 

اسب کرد و محورساسانی دو ظرفیتی بودند که مسئولین میراث فرهنگی اعلام کردند با توجه به خاستگاه و پیشینه ای که کرمانشاه در این دو موضوع دارد، بنا دارند پرونده ثبت جهانی آنها را تدوین کنند. 

هر چند اولین بار در زمان محمدرضا سهیلی مدیرکل پیشین میراث فرهنگی استان روی تدوین پرونده ثبت جهانی این دو میراث تاکید شد، اما زمانی که او به هوای یک منصب دیگر همه وعده های زیبایش را برای گردشگری کرمانشاه رها کرد و به تهران رفت و داریوش فرمانی به عنوان مدیرکل جدید روی کار آمد، او نیز همین برنامه ها را به عنوان یکی از رویکردهای خود اعلام کرد. 

با وجود اینکه طی یکی دو سال گذشته مدیرکل میراث فرهنگی استان با حمایت مسئولین استانی سفرهایی به عراق برای رایزنی در خصوص ثبت جهانی اسب کرد داشته و حتی تاکنون دو جشنواره بین المللی اسب کرد در راستای تدوین پرونده ثبت جهانی آن برگزار شده، اما در مقابل برای تدوین پرونده ثبت جهانی محور ساسانی تاکنون اقدام جدی و عملی خاصی صورت نگرفته است. 

این پرونده در ابتدا قرار بود با عنوان «ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه»از قلعه فیروزآباد در اسلام آبادغرب تا عمارت خسرو در قصرشیرین تدوین شود، اما در ادامه مسئولین میراث فرهنگی اعلام کردند که برای اینکه بتوانند معبد آناهیتا و تاق بستان را نیز که از سالها قبل در فهرست موقت ثبت جهانی شدن قرار گرفته بودند را به ثبت جهانی برسانند، این دو اثر تاریخی را هم به این پرونده اضافه می کنند. 

از آنجایی که ایران هر ساله تنها می تواند یک پرونده را برای ثبت جهانی شدن به یونسکو ارسال کنند و از آنسو مسئولین میراث فرهنگی استان بنا داشتند تا هرچه زودتر این پرونده به سرانجام برسد، تصمیم گرفتند تا پرونده محور ساسانی را به شکل بین المللی با همکاری کشور عراق تدوین کنند و این‌گونه زمینه ای فراهم می شد تا پرونده در سازمان یونسکو خارج از نوبت رسیدگی و به ثبت جهانی برسد.

با توجه به اینکه در عصر امپراطوری ساسانیان بخشی از کشور عراق نیز جزو ایرانشهر بزرگ به شمار می رفته و آثاری تاریخی از دوره اشکانی و ساسانی در این کشور هنوز پا برجا است، قرار بر این شد که عنوان پرونده این بار به «ثبت جهانی منظر ساسانی - اشکانی از آناهیتا تا ایوان مدائن» تغییر یابد. 

در این محور، از شهر کنگاور تا استان دیالی عراق حدود ۴۰ اثر تاریخی قرار گرفته که از شاخص ترین آنها می توان به  معبد آناهیتا، تاق بستان، قلعه یزدگرد، عمارت خسرو، کانال ساسانی، چهارقاپی، چند آتشکده در ایران و بنای حوش کوری در شهر گرمیان و ایوان مدائن در استان دیالی عراق اشاره کرد.

هرچند که پرونده «ثبت جهانی محور ساسانی اشکانی از معبد آناهیتا تا ایوان مدائن» می تواند بسیاری از آثار تاریخی کرمانشاه از جمله تاق بستان را که همواره ثبت جهانی آن با حواشی زیادی همراه بوده را در فهرست آثار ثبت جهانی شدن قرار دهد، اما متاسفانه به مانند بسیاری دیگر از پروژه های گردشگری استان هنوز برای این مسئله قدمی جدی برداشته نشده است.

برای اینکه بفهمیم پرونده ثبت جهانی محور ساسانی - اشکانی هم اکنون در چه مرحله ای قرار دارد، به سراغ مدیرکل میراث فرهنگی استان رفتیم که او نیز اعلام کرد در حال رایزنی با وزارتخانه برای تعیین یک نفر به عنوان مسئول پرونده است و این در حالی است که طی حدود یک سال گذشته مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی آناهیتا به عنوان مسئول این پرونده در استان معرفی شده بود.

 انتخاب یک مسئول برای تدوین پرونده ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه به معنای آن است که تدوین این پرونده هنوز در همان خانه اول است و عملا اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

از طرفی داریوش فرمانی در پاسخ به این سوال که امسال برای مقدمه سازی به منظور ثبت جهانی محور ساسانی چه میزان اعتبار به این محور اختصاص یافته تا برای برخی اقدامات همچون مرمت ها، کاوش ها، تعیین عرصه و حریم ها، نقشه برداری، جمع آوری مستندات و... صرف شود، گفت: جمعا امسال حدود ۱۲ میلیارد تومان به این محور اختصاص یافته‌ که با این میزان اعتبار می توانیم برخی اقدامات شاخص را در آن روی بناهای تاریخی انجام دهیم.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که طبق هدفگذاری انجام شده پرونده ثبت محور ساسانی کی تدوین خواهد شد، اعلام کرد: در تلاشیم تا پایان امسال این پرونده تدوین شود.

وعده مدیرکل میراث فرهنگی استان در حالیست که طی دو سال گذشته از مسئولین سابق تا فعلی میراث فرهنگی چندین بار برای تدوین این پرونده برنامه زمانبندی اعلام کرده اند که هیچکدام عملی نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران